: 019-6032721

Maklumat Penghantaran

  • Dunia Iman Bookstore menggunakan khidmat courier Poslaju by Pos Malaysia  untuk penghantaran barang-barang kami ke seluruh dunia.
  • Untuk belian secara online, kami menggunakan perkhidmatan poslaju.
  • Untuk pembelian secara langsung boleh datang ke kedai kami di Batang Kali , Selangor .
  • Penghantaran akan dilakukan sehari bekerja selepas bayaran penuh diterima. Jika kami tidak dapat menghantar item pada 1 hari bekerja selepas bayaran dilakukan, kami akan maklumkan melalui email/sms/whatsapp. Jadi pastikan pelanggan memberikan maklumat lengkap (nama penerima, alamat beserta poskod & no telefon). Kegagalan pelanggan untuk memberikan maklumat atau lewat memberikan maklumat bukan tanggungjawab kami jika barang pelanggan lewat untuk kami pos.
  • Jika pelanggan lambat memberikan maklumat, dan tidak sempat untuk kami pos barang 1 hari bekerja selepas pelanggan buat bayaran penuh, kami akan pos barang pada hari berikutnya.
  • Tracking no hanya kami akan berikan selepas barang diambil oleh poslaju. Kami akan email/sms/whatsapp ke pelanggan sendiri (bukan post di wall fb atau letak di website).
  • Barang akan tiba dalam tempoh 1-5 hari bekerja bergantung kepada tempat & kawasan serta perkhidmatan poslaju di kawasan pelanggan. Terdapat sesetengah keadaan di mana poslaju menerima terlalu banyak parcel, sehingga berlaku kelewatan semasa menghantar barang pelanggan. Ini adalah diluar kawalan pihak Dunia Iman Bookstore. Kami akan cuba sedaya-upaya secepat mungkin untuk menghantar barang pelanggan.
  • Kemungkinan besar ambil masa sedikit untuk tracking no berada dalam sistem poslaju. Ini kerana selepas poslaju datang ambil barang, posmen tersebut perlu pusing 1 kawasan dulu (ambil & hantar barang orang lain). Selepas habis tugas mereka di kawasan tersebut, baru mereka akan pulang ke pusat poslaju. Pada masa ini baru mereka key in tracking no pelanggan. Kadang-kadang malam baru ada rekod. Dan ada kalanya pelanggan dah terima barang baru tracking no ada dalam sistem (tetapi ini jarang berlaku).
  • Jika barang anda tidak sampai dalam tempoh 5 hari (semenanjung) atau 7 hari (sabah sarawak), mohon hubungi pusat poslaju yang terdekat dengan kawasan anda. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk mengetahui status barang anda sendiri. Jika barang anda tidak dapat dikesan menggunakan tracking no yang kami beri, barulah kami akan tolong uruskan bagi pihak anda (kami akan hubungi poslaju).
  • Jika anda tidak menuntut barang di pusat poslaju yang berdekatan, poslaju akan kirimkan barang tersebut kepada Dunia Iman Bookstore semula. Pelanggan harus membayar kos pengiriman semula (kos pengiriman kali kedua).


Sekian , Terima kasih .

Dunia Iman Bookstore